Mustáros csirkemell kukoricás sajttal sütve
Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
2 evőkanál mustár
só
bors
liszt
4 dl tejföl
1 doboz kukoricakonzerv
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
kevés olajA csirkemellet felszeleteljük, gyengén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, mustárral bekenjük, és lisztbe forgatva olajon hirtelen átsütjük.
Tepsibe rakjuk, és ráöntjük a tejföl, tojás, kukorica, sajt keverékét.
Alufóliával letakarjuk, sütőbe rakjuk, 180 fokon kb. 30 percig sütjük, majd az alufóliát levéve kicsit megpirítjuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

2 csirkemellfilé
2 evőkanál mustár
só
bors
liszt
4 dl tejföl
1 doboz kukoricakonzerv
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
kevés olajA csirkemellet felszeleteljük, gyengén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, mustárral bekenjük, és lisztbe forgatva olajon hirtelen átsütjük.
Tepsibe rakjuk, és ráöntjük a tejföl, tojás, kukorica, sajt keverékét.
Alufóliával letakarjuk, sütőbe rakjuk, 180 fokon kb. 30 percig sütjük, majd az alufóliát levéve kicsit megpirítjuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Medvehagymás saláta
Medvehagymás pogácsa
Mustáros csirkemell kukoricás sajttal sütve
Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
2 evőkanál mustár
só
bors
liszt
4 dl tejföl
1 doboz kukoricakonzerv
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
kevés olajA csirkemellet felszeleteljük, gyengén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, mustárral bekenjük, és lisztbe forgatva olajon hirtelen átsütjük.
Tepsibe rakjuk, és ráöntjük a tejföl, tojás, kukorica, sajt keverékét.
Alufóliával letakarjuk, sütőbe rakjuk, 180 fokon kb. 30 percig sütjük, majd az alufóliát levéve kicsit megpirítjuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
A tetejére szórtam egy kis reszelt sajtot pluszban.
2 csirkemellfilé
2 evőkanál mustár
só
bors
liszt
4 dl tejföl
1 doboz kukoricakonzerv
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
kevés olajA csirkemellet felszeleteljük, gyengén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, mustárral bekenjük, és lisztbe forgatva olajon hirtelen átsütjük.
Tepsibe rakjuk, és ráöntjük a tejföl, tojás, kukorica, sajt keverékét.
Alufóliával letakarjuk, sütőbe rakjuk, 180 fokon kb. 30 percig sütjük, majd az alufóliát levéve kicsit megpirítjuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
A tetejére szórtam egy kis reszelt sajtot pluszban.
Tízperces bögrés pillefánk


A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:
– 2 púpos bögre liszt
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik

– 2-3 evőkanál cukor
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
Kefíres lángos
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 kis pohár kefir
- 1 teáskanál só
- 5 dkg élesztő
- tej
- cukor
- olaj vagy zsír
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítés:
Az élesztőt egy kis cukorral langyos tejben
felfuttatjuk. Közben a lisztbe belekeverjük a sót, s a megkelt
élesztővel és a kefirrel összedolgozzuk, dagasztjuk. Ha nem elég lágy a
tészta, még tejet önthetünk hozzá. Akkor a legjobb, ha már hólyagosodik a
tészta. Liszttel megszórjuk a tetejét, és konyharuhával letakarjuk,
meleg helyen 1 órát kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk kb.
ujjnyi vastagságúra, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Bőven
lisztezzük a deszkát és a tészta tetejét is, hogy csak a liszt tartsa
össze a tésztát.) Az ujjainkkal kissé széthúzzuk a pogácsákat (a kezünk
is legyen lisztes, mert ragadhat a tészta), és forró olajban vagy
zsírban, nagy lángon kisütjük őket. Gyorsan kell forgatni, mert nagyon
hamar sül. Végül tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
Pizzavarázs muffin
A 2 egész tojást habosra verjük, hozzáadjuk a 2 dl tejfölt, belecsorgatunk fél deci olívaolajat, fél csomag sütőport.
Ízesítjük ízlés szerinti mennyiségű sóval, kevés cukorral, pizzafűszerrel, majd beledolgozzuk a 30 dkg lisztet (én átszitálom előtte).
Felaprítunk egy szem paradicsomot, és belekeverjük a masszába. (Vállalkozókedvűeket tehetnek bele kukoricát, olívabogyót feldarabolva, stb...)
A muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk, majd behintjük liszttel.
Kanalanként elosztjuk a fűszeres masszát a muffinsütőben, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített, 175-180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, vigyázzunk, hogy a tetején a sajt meg ne égjen.
Már melegen is tálalható.
Paradicsomos rakott csirke
Hűtős süti (qrva süti)
"Medvetalp"
Hogy a neve miért ez, gőzöm nincs, de finom :)))
Az eredeti recept szerint csirkecomb kell hozzá (tény, hogy zamatosabb), én csirkemellből szoktam készíteni.
A húst befűszerezve (só, bors, esetleg sültcsirke fűszersó) tepsiben majdnem készre sütöm.
Mellé karikázok héjában főtt krumplit és főtt tojást.
Rákanalazok tejfölt, és megszórom reszelt sajttal, majd vissza a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul.
Az eredeti recept szerint csirkecomb kell hozzá (tény, hogy zamatosabb), én csirkemellből szoktam készíteni.
A húst befűszerezve (só, bors, esetleg sültcsirke fűszersó) tepsiben majdnem készre sütöm.
Mellé karikázok héjában főtt krumplit és főtt tojást.
Rákanalazok tejfölt, és megszórom reszelt sajttal, majd vissza a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul.
Meggyes kókuszgolyó
25 dkg darált keksz
2 ek. kakaópor
2 cs. vaníliás cukor
10 dkg puha margarin
1,5 dl cukor
meggybefőtt és leve
kókuszreszelék
A kekszben elmorzsoljuk a vajat, majd a kakaóport, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a meggylével összegyúrjuk.
Vizes kézzel golyókat formázunk, belenyomunk minden golyóba egy szem meggyet, megforgatjuk a kókuszreszelékben.
Majd hűtőbe tesszük, amíg nem jár rá a család.
A meggyet nem kedvelők a meggyet kihagyhatják belőle, és ilyenkor meggylé helyett tejjel gyúrjuk össze.
A keksz egy része dióval is helyettesíthető.
2 ek. kakaópor
2 cs. vaníliás cukor
10 dkg puha margarin
1,5 dl cukor
meggybefőtt és leve
kókuszreszelék
A kekszben elmorzsoljuk a vajat, majd a kakaóport, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a meggylével összegyúrjuk.
Vizes kézzel golyókat formázunk, belenyomunk minden golyóba egy szem meggyet, megforgatjuk a kókuszreszelékben.
Majd hűtőbe tesszük, amíg nem jár rá a család.
A meggyet nem kedvelők a meggyet kihagyhatják belőle, és ilyenkor meggylé helyett tejjel gyúrjuk össze.
A keksz egy része dióval is helyettesíthető.
250 g mascarpone
3 tojás
3 ek cukor
4 dl (cukrozott) kakaó (vagy amennyi a piskóta mártogatásához kell - általában kevesebb is elég)
1 cs vaníliás cukor
1 cs babapiskóta
3 ek rum
3 ek rum
kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a rumot. A tojásfehérjét a maradék 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük. Egy nagy tál alját kirakjuk kakaóba mártott babapiskótával, erre krémet simítunk, majd jöhet egy újabb adag áztatott piskóta, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az édesség tetejére krém kerüljön, majd 2-3 órára rakjuk hűtőbe. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral.
Mézeskalács (Bnéhenitől)
Hűtős süti (qrva süti)
1. réteg: 3 tojásfehérjét habbá verünk, a 3 tojássárgáját 5 kanál porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral kikeverünk, hozzáadjuk a tojásfehérjehabot.
2,5 csapott evőkanál (1 tasakot) zselatint feloldunk 1,5 dl forró vízben csomómentesen, majd hozzákeverjük a masszához.
Tepsibe öntjük, hűtőbe tesszük teljes dermedésig.
2. réteg: ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, csak adunk hozzá 1,5 evőkanál kakaóport.
3. réteg: 3 pohár tejfölt 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral elkeverünk. A zselatint ugyanúgy készítjük, mint az elsőnél, majd a cukros tejfölhöz öntjük.
4. réteg: 2,5 evőkanál zselatint 1 dl langyos vízben áztatunk 15 percig.
Utána 1,5 dl forró vizet 1,5 dl szörppel összekeverve hozzáadunk a zselatinhoz.
Felfőzzük, kevergetjük, amíg hűl, ha teljesen kihűlt, óvatosan, kanalanként az előző réteg tetejére tesszük. (Tényleg óvatosan kell, mert "felszakítja" a tejfölös réteget, ha hirtelen öntjük rá)
Teljes dermedés után könnyen szeletelhető.
Sajtos rúd
15 dkg vaj, 22 dkg liszt, 6 evőkanál tejföl, só
Összegyúrni, vékonyra sodorni, tojásfehérjével megkenni, reszelt sajttal megszórni.
175 fokon, kb. 30 percig sütni.
Almás pite
(nagymamám receptje)
40 dkg liszt
15 dkg sertészsír
12 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 tojás
Annyi tej, amennyit felvesz, ez kb. 1 dl-t jelent.
Töltelékhez: Alma, cukor, fahéj
A tésztához mindent belehajigálsz egy tálba, és összegyúrod (a zsírt érdemes egy órával előbb kivenni a hűtőből, hogy puha legyen, de semmiképpen ne olvasszuk fel)
A tésztát kettéosztjuk, lisztezett deszkán először az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk vékonyan, majd óvatosan beletesszük a lisztezett tepsibe.
Erre a tésztára öntjük a reszelt almát (nagylyukú sajtreszelőn reszeljük, a levét kinyomkodjuk), az almára ízlés szerinti mennyiségű cukrot és fahéjat szórunk.
A másik tésztát is méretre nyújtjuk, majd ráhelyezzük az almarétegre.
Megszurkáljuk villával, megkenjük tojással (eredetileg csak fehérjével, de mivel nem pazarlunk, én a sárgájával elkevert fehérjével szoktam)
Majd világosbarnára sütjük.
Nekem elektromos sütőben alsó-felső sütés, 175 fokon, kb. 40 perc.
Ez az adag egy kis tepsibe elég.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése