2012/01/27

SEGÍTSÉG AZ I.GYERMEKKLINIKÁNAK

Varrós és kötni tudó lányok figyelem! NEM PÉNZT KÉRNEK!!!! Bagi Gabriella SEGÍTSÉG AZ I.GYERMEKKLINIKÁNAK Kedves ismerőseim, sógornőmmel, Baginé Timkó Judittal egy felhívást indítunk a SOTE I.Gyermekklinika segítésére....nem kérünk pénzt, csak szakmai segítséget... KÉRLEK Titeket, ti is osszátok meg és rakjátok fel az... üzenőfalatokra, hogy minél több emberhez eljuthasson.... Kedves Anyukák, Nagymamák és vállalkozó szellemű Hölgyek! Koraszülött osztályunknak keresünk olyan vállalkozó szellemű segítőkész Anyukákat, Nagymamákat és Hölgyeket, akik jó szándékból vagy jutányos áron (100-200ft) varrnának az osztályon tartózkodó koraszülött kisbabáinknak rugdalózókat és bodykat (kb 10-10 darabot különböző méretekben). Illetve kötnének pár kissapkát (22cm-es fejkörfogattól 32cm-ig). Sajnos a mai világban egyre több kisbaba látja meg korábban a napvilágot. A mi osztályunkon 400 grammtól (nem, nem hiányzik egy nulla) 6 kilóig fekszenek a kisbabák, akik valamilyen oknál fogva intenzív ellátást igényelnek. A már jól lévő babákat mi is szeretjük felöltöztetni, hogy komfortosabban érezzék magukat, illetve hogy szokják a szobahőmérsékletet. A tőlünk távozott gyermekek szülei a nagyobb babáknak sokszor hoznak ruhákat amiket az Ő gyermekük már kinőtt, de sajnos a 2 kiló alatti kisbabáinkra nagyon nehéz ruhát találni, és ha az ember rálel 1-2 darabra, akkor az ára a vásárlás akadályozó tényezője(2000-5000ft). Minden ruhára nagyon vigyázunk, pontosan azért mert nagyon nehéz beszerezni , ebben sokat segít az hogy osztályunknak saját mosodája van, így nem kell központi mosodába küldenünk a ruhákat. A legelső 1500grammos babára való ruhát egy anyuka hozta és elmesélte hogy azt a ruhát bizony az ő játék babája viselte. Ebből a darabból indultak el az első bodyk és rugik. Sajnos sapkákat ekkora méretben nem lehet kapni, már jó pár helyen keresgéltünk, de hiába. A sapkákra azért lenne nagy szükségünk mert ezek a pici babák a fejükön keresztül nagyon sok hőt veszítenek, és a sapkákat ennek megakadályozására használnánk. Az anyagot mi beszereznénk, pesti viszonylatban személyesen, vidéki viszonylatban postán eljuttatnánk a méretekkel együtt. Minden segítséget nagyon köszönünk az osztályon fekvő és növekvő kisbabák nevében. Ui.: A segítőkész varrónőknek az elkészült ruhákról viselés közben fényképet tudunk készíteni a babák arcának kitakarásával (sajnos személyiségi jogok miatt arcukat nem mutathatjuk). Kapcsolat tartó: Baginé Timkó Judit (I.Gyermekklinika) Bagi Gabriella (facebookon minkettőnk leinformálható) Csatlakoztok????

4 megjegyzés:

Süne írta...

én szívesen varrnék csak sajnos a posta nagyon drága (szerbia, vajdaság) 10 euro körül van külföldre, ha ti meg birnátok oldani akkor szívesen megcsinálnák amennyit csak tudok, anyagom időm van csak sajna pénzem nincs a postaköltségre.
amugy a helyzetet értem én is koraszülött voltam(1,75 kg) +nagymamám nevelt. ha gondoljátok hogy meg tudunk egyezni akkor szóljatok.

Huligánlány írta...

A Facebookos kötős-horgolós csoportban nagy szervezés folyik (kérjétek a felvételeteket a csoportba), ott is lehet csatlakozni:-)

Huligánlány írta...

Lassan már országos kezdeményezéssé növi magát, fonalboltok fonal-felajánlással, a lányok a munkájukkal... szuper jó dolog ez, lányok!

Polly írta...

Sajnos se kötni, se horgolni, se varrni nem tudok, így csak abban tudok segíteni, hogy továbbítom a levelet, hátha ezáltal sikerül segítőket toborozni.

Kedves Süne!
Esetleg a facebook-on, iwiw-en, vagy egyéb fórumon érdeklődj körbe, hogy van-e olyan személy a környezetedben, aki vár Mo-ról látogatót, vagy utazik-e valaki Mo-ra, és hátha szívességből elhozza Budapestre, vagy legalább a határnak erre az oldalára, és itt postára adja.