2014/05/04

Május 1-jei hosszú hétvége

 Április 30-án Niki ballagott.



  A csokor:


Május 1-jén lementünk Négyesre, a kis búvóhelyünkre.
Az egész hétvége tevékenyen telt, bár a tervezett munkákból szinte semmi nem lett elvégezve, mert senkinek nem akaródzott a házban lenni, inkább kinn dolgoztunk.
Ültettünk paprikát, paradicsomot, karalábét, vetettem borsót, retket. Két virágágyást is csináltunk, meg egy harmadikba virágmagot ültettünk.
Volt fűnyírás, bokornyesés, gallyazás...

Az idillnek a viharos szél vetett véget, kinn nem tudtunk tevékenykedni tőle, a házban is hűvös volt, így felcuccoltunk, és hazajöttünk.

Pont induláskor a viharos szél letörte az egyik szilvafa egyik nagy ágát, Sanyi le akarta csapni teljesen az ágat, hogy ne törje le a másik kettőt a súlyával, de miközben vágta, a fa felsőbb ágairól kisebb-nagyobb ágakat tört le a szél, így inkább hagytuk, nehogy Sanyira essen egy nagyobb ág, majd legközelebb kármentesítünk.
Hazaúton is útra dőlt fákat kerülgettünk.

Lovacska a kordé előtt :D

A virágágy

Topinak bárhol jó, csak Sünci legyen ott vele

Bogyó tipikus úri kutya, csak ölben, vagy ágyban érzi jól magát

A fürdőszoba :D




Ültetés a kiskertben

Az udvar

Kerti asztal székekkel

Virágágy

Virágtartó rönk

Virágágy

Virágágy - félkész szegéllyel

Paprika- és paradicsomültetvény
Mielőtt bárki kinevetne, hogy ennyire feldob egy kis kerti munka, elárulom, hogy 20 éves álmunk teljesült azzal, hogy sikerült egy kis hétvégi házat venni (a nagy álom egy kertes családi ház Bp. környékén, de az az anyagiak miatt jelenleg elérhetetlen), ahová tavasztól őszig menekülhetünk a panelból.
A faluban mozgóbolt jár (igaz, csak pékáruval), mozgóposta van (erre reméljük, nem lesz szükség). Rá kellett döbbennünk, hogyha "igényeink" vannak, azt vagy itthonról visszük magunkkal, vagy nagyon összeírjuk, hogy egyszerre meg tudjuk venni valamelyik távolabbi városban.

4 megjegyzés:

Palkó írta...

Örülök, hogy teljesült az álmotok!
Szerintem is fantasztikus dolog kiszabadulni, és a természetben lenni... vagy legalábbis közelebb a természethez :)
Az igények pedig alkalmazkodnak :)))

Polly írta...

Az igények és a lehetőségek ellentmondása Lilinek fájt a legjobban, aki hozzá van szokva, hogy pont a lakásunk alatt van egy kisközért, ahová lemehet, ha megkíván egy csokit, egy chips-et, vagy más apróságot.
Itt a kisbolt szombaton 2-kor zárt, illetve ha pontosabb akarok lenni, már 2 előtt bezárt, mert bár 2 volt kiírva, mi 2 előtt értünk oda, és már rég zárva volt...
A mi igényeink... a ház körüli munkához akartunk venni néhány dolgot, meg a kertbe, de a környező településeket bejárva sem találtunk olyan üzletet, ahol a szükséges dolgokat megkaptuk volna. Majd visszük legközelebb :)

helen írta...

Jo latni, ahogy alakulgat a kert :) szepen gondozzatok az almotokat, jo uton jartok :))

Edit írta...

Nekünk is lett nyáron egy kis telkünk, kis házzal, bár én egyelőre nem igazán szeretek oda menni. Egy másik család is él ott, mert osztatlan közös tulajdon, de nagyon rendes embereknek ismertem meg őket, hála istennek. Azt hiszem, végig attól tartottam, hogy nem ilyenek. Ott a kertben általában a férjem dolgozgat, nagyon szeret kint lenni a szabadban. De ha jobb idők lesznek, én is megyek majd.

Jó lesz, amikor majd termést hoznak a növények, a fákon gyümölcsök lesznek, és érik a finom, lédús paradicsom. Nincs is annál jobb! :) Az is jó, hogy legalább tudjátok, mit esztek meg, permet v. vegyszer mentes minden (ha megoldható).
És ott is lehet hímezgetni, ha épp arra támad kedvetek. :)))

Gratula a nagylánynak, most már csak az érettségin kell sikeresen túljutnia, aztán előtte az élet.